Aurinko paistaa ja lintuset laulaa. On tullut kevät. Kaikkialla on kaunista kun luonto herää, mullasta pukkaa pientä kukkaa kera rikkaruohojen.

Eipä tullut kovin romanttinen aloitus, nuo rikkaruohot latistivat tunnelman. Mutta kuuluvat kuitenkin elämän tosiasioihin, eikö niin.

Tämä kevään tulo laukaisi myös kovan kulttuurin nälän. Pakko oli saada tämän kovan  ja arkisen aherruksen vastapainoksi jotain muutakin. Ei muuta kuin etsimään lehdistä ja myös netistä, mikä on kulttuuri-tarjonta tähän aikaan keväästä. Voisi pestä mullat kynsien alta ja rentoutua hetkeksi.

Vielä oli teatterissa muuttama esityskerta ennen kesälomaa ja paikkojakin löytyi. Siispä matkaan vaan ja naapurit mukaan sillä jaettu ilo on suurempi ilo, vai miten se menee. 'Lentojätkä' oli esityksen nimi, Kalle Päätaloa.

Kyllä seuraavalla viikolla taas jaksoi "kiviä pyörittää" uudella innolla, sekä kuoppaa kaivaa ja multaa kärrätä. On se vaan ihmeellistä miten kivien kerääminenkin muuttuu mieleiseksi työksi, kun sitä ei ole pakko tehdä. Muutama vuosi sitten, peltoviljelyksen aikaan, kiven keruu oli kuin tervanjuontia, jopa vielä pahempaakin. Silloin teki mieli heittäytyä kipeeksi kun tuli käsky kiven keruu hommiin. Mutta mennä piti, meikäläinen ei osannut sairasta teeskennellä.

Nyt on toista. Kaikki kivet jotka silmä näkee, pitää kärrätä pihaan. Joo'o, pihaan vaan. Mieskin siinä päätään pyörittää, että mitä tuo eukko oikein meinaa tuolla touhullaan. Vähän on kyllä varottava liikaa rehkimästä, sillä nyt ei tarvitse sairautta teeskennellä, se tulee jos ei ole varuillaan. Senpä vuoksi nämä kulttuuri-riennot ovat paikallaan.

Kun teatteri matka oli ohi, piti ryhtyä suunnittelemaan toista kohdetta ja sehän löytyi vaivatta. Kaupunkimme koulun musiikki-luokkien  perinteinen kevät konsertti oli jo seuraavalla viikolla. Se on minulle aina tosi nautinto kuunnella eri ikäryhmiin kuuluvien oppilaiden laulu esityksiä. Kuultiin "On armas mulle aallon tie", "Tiritomba", "Karhunpeijais polska" ja"Mamma mia!" vain muutamia mainitakseni. Sokerina pohjalla oli yläluokkien esittämä "High School Musical-potpurri"

Eikä nämä nautinnot tähän lopu. Kesäteatteri kausi on vasta alkamassa ja huomenna onkin aikomus  lähteä naapuripitäjän puolelle katsomaan "Punaista häämekkoa".

Sitten sitä jaksaa taas leikkiä kiven pyörittäjää  kotonaan viikon verran.

Seuraavana onkin sitten luonteeltaan vähän toisenlainen riento. Lähden "luotsaamaan" vanhuksia kesäretkelle. Päätimme tehdä pyhiinvaellus matkan läheiseen luostariin. Mummot ovat tosi innoissaan matkasta ja se jo yksistään tuo hyvän mielen, kun saa tuottaa iloa sellaisille, jotka eivät muuten pystyisi lähtemään kodin pihamaata pidemmälle. Siinä se sitten keppi vinkuu ja rollaattorin pyörät viheltää kun palveluksen jälkeen paikkoja katsastamme. Toivottavasti kestän mummojen perässä.

HYVÄÄ KULTTUURI KESÄÄ KAIKILLE!