Kirjoitampahan nyt vähäsen tämän sadepäivän kunniaksi. Vettä tulee tuolta yläilmoista jo kohta vuorokauden, eikä loppumisesta ole merkkiäkään. Mutta satakoon, sateen jälkeen aina tulee pouta.

Kävin äsken pihakeinun tyynyt pois. Ne ovat olleet keinussa odottamassa jos vielä tulisi lämpimät päivät lekotella siinä haaveilemassa. Pitää näköjään uskoa ettei enää syyskuussa sallaisia ilmoja tule. Ja jos tulee, saahan ne tyynyt takaisin.

Pressulla olin peitellyt koko keinun sateen varalle, mutta silti olivat reunimmaiset kastuneet. Pesuhuoneeseen vein kuivamaan. Vielä on tuolit hilattava navettaan ja käsiteltävä talvenajaksi öljyllä.

Maanantaina alkoi kansalaisopistokin. Esitteessä oli taas monen monta mielenkiintoista piiriä, mutta on yritettävä olla realisti ja mietittävä tarkkaan mihin lähtee mukaan. Ei ole ollenkaan hauskaa jos sellaisesta, rentouttavaksi tarkoitetusta harrastuksesta tuleekin talven mittaan stressi.

No, tietysti lähdin mukaan posliininmaalaukseen. Kun on sitä harrastanut vuosikymmeniä niin ei siitä osaa luopua. Eikä viitsi jäädä pois myöskään siksi, kun toiset jäävät pulaan oppilaiden vähyyden vuoksi ja piiri loppuu.

Toinenkin juttu on harkinnassa. Se on muutaman viikon kurssi sitten keväällä. Liittyy tietokoneisiin. Kävin sen jo kertaalleen, mutta tieto-taito ei mennyt "kaaliin" ens'ajolla ja mieli tekis uusia kurssi, jos se sitten paremmin uppoaisi mieleen. Mutta se on tosiaan vielä mietinnässä, millainen on kevään ohjelma muuten ja miten on jaksamisen laita. Tietysti sitten kun päätän lähteäkin, niin kurssi on jo täynnä enkä sovi sekaan. Ei saa olla niin huono tuuri, eihän.

Santra-kissamme senkun paisuu. Alkaa olla jo synnyttämisen aika lähellä. Pesälaatikko on tehty, ymmärtäisi vain jäädä siihen eikä lähtisi tuonne heinälatoon kuten on tehnyt aiemmat kerrat. Hankala on etsiä sieltä paalien välistä kissanpesää.

Taidankin lähteä liikenteeseen, en muualle kuin tuohon keittiöön tepastelemaan. Iskias ei oikein tykkää pidemmästä istumisesta. Ja onhan sitä puuhaa kyökin puolellakin, kurkkusalaattia pitää laitella, kun tuota kurkkua on tullut niin paljon. Kurpitsatkin on vielä odottamassa laittajaa.

Ei muuta kuin hyvää päivän jatkoa kaikille.