Nolo juttu, ilkeisköhän kirjoittaa ollenkaan. Ai, että mitäkö tapahtui? Ettehän kerro sitten kellekään? Ettehän?

Lähdin aamulla kirkolle asioille. Pakkasta oli monta astetta ja auton ikkunat jäässä. Laitoin lämmityksen suuremmalle ja puhallus tähes täysillä. Vähänhän se kohina häiritsi, mutta ainakin lämmintä riitti.

Monessa paikassa oli käyntiä ja tavattuani erään ystävän, pyysi hän,että pistäytyisin hänen kotonaan. Oli jotain annettavaa matkaani.

Muut asiat hoideltuani suunnistin ystävän kotiin. Olin juuri kääntymässä pihatielle, mutta jouduin pysähtymään vastaantulevan liikenteen vuoksi. Heidän mentyään nykäisin vaihteen ykköselle ja yritin lähteä liikkeelle. Auto ei liikahdakaan. Koitin muita vaihteita, sama juttu. Ensimmäinen ajatus oli, että vaihdelaatikko oli jostain syystä rikkoutunut ja auto on saatava tieltä sivumpaan.

Yritin työntää kaikinvoimin ja samalla kääntää ratista, mutta eihän se murikka minun  voimilla liikkunut.

Monta autoa ajoi ohi, mutta eivät pysähtyneet. Vihdoin yksi taksi pysähtyi kysymään mikä hätänä.

"Vaihteet eivät toimi", valitin. Mies meni autoon sisälle kokeilemaan ja sai kuin saikin sen liikkeelle. Minä kyselemään, sttä mikä siinä oikein oli vikana?

Naurahtaen hän taputti minua olkapäälle ja sanoi: "Laita ensi kerralla se käyntiin ensin".

Moottori olikin sammunut, mutta en sitä huomannut, kun se puhaltaja oli vielä kohisemassa. Enkä hoksannut merkkivaloista katsoa.

KYL MÄÄ SIT HÄPESIN !!  Toisaalta pyrkii kyllä naurattamaankin, pölvästi mikä pölvästi.