Tämän vuoden juhannusaatto oli sään puolesta lähes uusinta viimevuodesta. Olimme silloinkin tuolla Haukiveden rannalla savusaunan löylyistä nauttimassa kuten myös tänä vuonna. Ei ollut mitenkään helteistä, mutta ei kylmäkään.Taivas pilveili ukkosta uhaten ja kyllä se kaukaisuudessa vähän jyrähtelikin, mutta ei se niin voimakkaan virran yli päässyt enempää hätyyttelemään. Muutaman vesipisaran kyllä pilven reuna ilkesi heittää muttei niin paljon että kastellut olisi.

Saimme rauhassa laavulla nauttia evästä ja nokipannu kahvit.

Mutta itikoita oli valtaisat määrät, vieläkin on kädet paukamilla purujäljistä.

Tänään on säiden herra antanut jokaiselle jotakin. Oli pilvipoutaa, aurinkoa ja jopa kunnon sadettakin. Ei pitäisi olla kellään valittamista sen suhteen.

Kävimme tuossa tyttären luona nautiskelemassa muurinpohja lettuja. Suussa sulavia lettusia mansikkahillolla. En ole aikoihin saanut sitä herkkua, mutta omapa on syyni, kun en ole viitsinyt tehdä niitä.

Pojat ukin kanssa ovat jo herkuttelemassa jykevän pöydän ympärillä.

Pieni karitsa, oliko tämä nyt Hipsu vaiko Nipsu, olisi mielellään myös ottanut letun. Oikein nousi pöytää vasten katsomaan olisiko joku jättänyt sillekin jotain herkkua. Pois hätisteltiin pikkuinen omalle maitokupilleen, josta ei kuitenkaan kelvannut juoda, tuttipullo piti olla.

Tässä on pikku-Aapo lemmikkeineen. Mukavia pikku-pässejä nämä Hipsu ja Nipsu, niin kesyjä.