Jos oli talvi kummallinen niin ei kesäkään huonommaksi halua jäädä. Sää vaihtelu on niin rajua ettei sitä voi olla huomaamatta.

Toukokuussa oli kylmää, muistaakseni (tahtoo tuo muisti jossain asioissa kyllä pätkiä). Tosin vieläkin eletään toukokuuta, mutta sen alkupuoliskolla. Yöpakkasiakin oli pitkälle asti. Sitten lämpesi, tuli hirveä helle. Yölläkin oli niin kuuma ettei alkuun tullut nukkumisestakaan mitään.

Joku aika sitten tuskailtiin (ennen hellettä) kuivuudesta. Koitti parin päivän sadekausi ja vettä tuli. Pellot lainehti kun routaa oli niin paljon ettei maa läpäissyt niitä vesimassoja heti. Sen parin päivän aikana sademääräksi mittariin kertyi 68 mm/m2. Ei päässeet maamiehet jyvänpiilotukseen, niin pehmeitä olivat peltojen pinnat, mutta sulipa routakin. Sorsilla oli mukavaa uiskennella, ei tarvinnut järvelle asti lennellä.

Siihen joutui sitten se lämmin kausi. Lehti puhkesi puihin ja pensaisiin sellaista vauhtia, lähes kuuli kuinka ne kasvoivat. Ja ihmiset hikoilivat, läähättivät ja jopa tuskailivat sitä kuumuutta. Ainakin allekirjoittanut jos ei muut. Tietäähän sen kun jo silmänsä avattua on mittarissa  +20 astetta vaikka varjopaikassa oli. Päivän mittaan lämpötila kohosi tavoitellen + 30 asteen lukemia, liekö mennyt ylikin, en niin tarkkaa lukua pitänyt. Tuo diki-mittari on niin hankala etten ole sitä käyttänyt, sprii-mittari on enemmän mieleeni.

Viime yön aikaan tapahtui taas muutos. Yöllä jo puhalteli viileesti avoimesta ikkunasta. Aamulla mittari näytti tuskin kymmentä astetta ja sataa tihuutti vettä. Koko päivänä ei lämpötila kohonnut montakaan astetta. Aika rajulta tuntui näin äkkinäinen muutos. Huomenna on luvassa vielä viileempää.

Ei se mitään. Meillä on liiterit täynnä puita, minäpä lämmitin uunin.