oli taas pakkasen kourissa pyristelevä uusi päivä. En tiedä kuinka alhaalla elohopea aikaisin aamulla lie ollut, mutta  kun siinä 8 seutuun hiippailin katsomaan, näytti mittari vielä -29 astetta.

Ei muuta kuin kiirellä sänkyyn peiton alle takaisin. Eihän noin kylmään maailmaan voi noin vain  hypätä. Taidan olla joskus arkajalka, iso ihminen. Tuli mieleen syntymähetki ( jota tietystä syystä en pysty muistamaan). Mahtaa se olla tosi shokki vauvalle, kun on lillunut äidin vatsassa monen monta kuukautta, siinä lämpimässä vedessä. Keinunut kuin lammen laineilla äidin kävellä klenkuttaessa päivän askareissaan. Sitten yht'äkkiä tulee kaikelle loppu, joka puolelta puristaa, happikin tuntuu loppuvan, joku alkaa kiskoa kaikin voimin ulos siitä tutusta ja turvallisesta pesästä. PLOP...niin sitä ollaan ulkona täällä kylmässä maailmassa. Ei ihme että pääsee kova parku, on niin kylmä kun ihokin on märkä, kirkas valo käy silmiin sokaisevasti. Varmaan, jos vauva osaisi puhua, hän huutaisi: "TAHTOO TAKAISIN!!"

Niinpä, leikin hetken aikaa syntymätöntä vauvaa. Minulla oli niin lämmin olo siellä peiton alla. Ei se enää uni tullut, siinä vain torkuin ja annoin fantasioiden vallata mieleni. Pitää sitä joskus päästää fantasiatkin valloilleen, mielessään, eikä olla jatkuvasti kuin "totinen torven soittaja". Se rentouttaa.

Lähiomainen oli jo häipynyt aikoja sitten omille teilleen. Hiitokilpailut mielessä, tällaisella tulipalopakkasella. Höperöitä on monenlaisia, en muuta sano. Tietentahtoen mennään palellutamaan ittensä ja sitten viikolla valitetaan miten on kurkku kipeä ja niin poispäin.

Vihdoin oli minunkin suoritettava se "uudelleen syntyminen" ja hypättävä "kohdusta" tähän lauantai-aamun kylmyyteen laittamaan tulta uuniin saadakseni uunin kyljen hohkamaan tupaan pehmeää lämpöään. Mukavampi se on hiihtosankarinkin tulla sulattelemaan jäätyneitä jäseniään kodin lämpöön.

Aika rientää. Nyt on karistettava fantasiat ja sun muut illuusiot mielestään ja ryhdyttävä arkisiin askareisiin.

Päivän miete:

"Onnellinen hän joka saa olla oma itsensä."

(Friedrich von Hagedorn)

HAUSKAA VIIKONLOPPUA KAIKILLE!