Ne on nyt hirvet nurin jahtiporukalla. Lupahirvet onkin kaadettu jo ajat sitten, mutta oli kuulemma pari kappaletta jotain ihmeen pankkihirviä, niin jahtasivat muutaman viikon ajan niitä. On sitä nyt lihaa 2:lle hengelle, ihan yli oman tarpeen. Toisaalta, on niitä oksan ottajia, kun on kuusen kaatajia, vanhaa sanontaa siteeratakseni. Neljälle lapselle kun jakelee, niin eiköhän kohta pakastimen pohja häämötä.

Peijaisetkin oli kuukaus sitten. Se on sellainen kyläjuhla, sttä kaikki kynnelle kykenevät sinne rientävät.  Tänä syksynäkin oli porukkaa paistilla reilusti yli 200 henkeä.

Lunta on taas saatu sellainen mukava 10 senttiä, pääsi lähiomainenkin urakoimaan hiihtolatuja. Kova tuntuu olevan hinku ladulle ja kilpailujakin , huima, kaipailee.

Minulla on vielä jouluhommat suunnittelu asteella vasta. Mutta eikös se ole jo puoliksi tehty, kun on hyvin suunniteltu. Tällä vauhdilla voi kyllä aika loppua kesken jos vain suunnittelua jatkaa. Tarkoitus on huomenissa ryhtyä tositoimiin.

Nyt olenkin urakoinut kirjojen teon kimpussa. Ensin oli materiaalipula eikä päässyt jatkamaan valmiiksi ommeltuja aihioita. Viimein sain tarvikkeita ja pääsin tasaamaan syrjät. Sekin homma pitää käydä teettämässä kaupungissa, ei kannata itselle giljotiiniä hommata tällaisen pienimuotoisen harrastelun vuoksi.

Viittä kirjaa nyt väsäsin, joululahjoiksi osaa ajattelin. Pitää sanoa että kyllä niissä on oma hommansa, sellaista millimetri-näpertelyä. Sitten kun sattuu tekemään pienenkin viheen, niin ei sitä voi villasella painaa, korjattava on. Nyt on ne työt siinä jamassa, että kolme on kansien kiinnitystä vailla, mutta sitä ei voi tehdä vielä kun ei ole kuin yksi puristin.

Joululahjatkin on jo tehty , muutamaa lukuunottamatta. Niitä paketteja onkin tällä mummolla tehtävänä aika säkillinen. Vunukoita on 8 ja muu porukka siihen lisäksi. Onhan tässä vielä aikaa, ei passaa tressaantua, kun ei ole syytä siihen.

Kinkunkin sain ajoissa, ennättää suolaantua kunnolla. Sitä on niin vanhanaikainen, että se lihakyörä pitää itse suolata ja paistaa. Ei osaa meikäläinen mennä ostamaan valmista joulukinkkua, ei se tunnu juhlavalta aatto-aamuna jos ei ole vasta paistetun kinkun tuoksu tuvassa.

Nyt oliskin aihetta lopettaa loruilu ja mennä lastaamaan tiskikone pesua silmällä pitäen. Koko päivänä en ole malttanut sellaiselle asialle edes ajatusta uhrata. Korttejakin pitäisi vähän kirjoitella, onhan tervehdykset lähetettävä ajoissa.