Tänään tuli meille uusi "kyökkipiika". Sellainenhan se on, blondi, hieno kuin mikäkin. Ei ole vielä koeajettu, pystyykö mihinkään. Koko iltapäivä ollaan vain tutustuttu toisiimme.

Vanhalle piialle jouduimme antamaan lopputilin, oli raukka jo niin vanha ja raihnainenkin, vähän väliä sairaslomalla.  Kesällä uuvahti totaalisesti, piti viedä piikatohtorille, joka päivässä sai kuin saikin piian toiminta kuntoiseksi. Kuukausi meni hyvin kunnes taas toimintakyky loppui. Ja taas tohtoriin jossa menikin sitten viikonpäivät. Kotiin palattua ei enää jaksanut kuin viikon ahertaa ja senkin vaivalloisesti, kunnes taas simahti.

Silloin ajattelimme, että taitaa olla viisainta laittaa eläkkeelle, jos vielä hoitoon veisi, niin päivän ehkä kestäisi. Ei kannata enää.

Tänään sitten lähdimme,  kun oli sellainen sade sää, ettei muutakaan hommaa osannut aloittaa, valitsemaan uutta kyökkipiikaa kaupungista.

Löytyihän sieltä mieleinen, ainakin ulkonäöltään hyvän näköinen, toivottavasti myös työskentely osoittautuu tehokkaaksi. Näiden nykyisten piikojen toimenkuvahan on aika yksipuolista, mutta niinhän se taitaa olla muillakin aloilla. Otetaan nyt esimerkiksi terveyskeskukset. Kun tässä vähän aikaa sitten kyselin tutulta terveydenhoitajalta mahdollista lääkärin aikaa (ennen onnisti sitäkin kautta, verikokeen otossa), mutta ei kuulunut enää hänen tehtäviinsä, pitää kysellä muuta kautta.

Niin, tämän piian ainoa työtehtävä on puhdistaa talon likaiset astiat, mutta riittäähän se vielä tätänykyä minulle. Saanpahan vaikka nokkaunet ottaa sillä aikaa, kun piika jynssää puurolautasia.

Tämä onkin jo 4. piika meillä. ensimmäiselle tuli tapaturma, vai miksikä sitä luonnehtisi. Syttyi näet palamaan, kesken työrupeaman. Jätin sen yksin hoitelemaan hommiaan ja lähdin kotoa pois muutamaksi tunniksi (tavallinen HÖLMÖ, minä). Isäntä pistäytyi kotosalla työkalujaan hakemassa, kun tupa oli jo savua täynnä, onneksi ei ehtinyt pahempaa tuhoa syntyä. Hiiret olivat järsineet koneen sisältä johdot (piian verisuonet :)) rikki joka johti oikosulkuun. Sen jälkeen ei meillä ole mitkään piiat  jääneet ilman valvontaa työskentelemään.

Toisen piian "ruoste raiskasi". Oli niin ruosteista kaivovettä, että jopa vaatteetkin pyykissä ruskettuivat.

Kolmas piika joutui edellä mainituista syistä antamaan tilaa nuorelle voimalle.

Toivottavasti tämä "kaunotar" on yhtä pitkä ikäinen kuin edeltäjänsä. Ei tarvitsis enää uusiks pistää. Silloin minäkin olisinkin jo vanhainkotiin valmis, menisin vaikka vapaaehtoisena.=D.