Eilen tuli tehtyä se joulukauden avaus. Ajattelin aiemmin, että "Kauneimmat joululaulut" ja musiikki-luokkalaisten "Joulukonsertti" riittänevät tälle vuodelle, mutta niinpä vain lankesin vielä pikkujouluihin.

Matkasimme, lähiomainen ja minä ite, 70 km  eläkeläisten pikkujoulu-juhlapaikalle. Kansaa olikin jo saapunut paikalle runsaasti, vaikka olimme mielestämme aikalailla ajoissa.

Heti kättelyn jälkeen saimme käteemme lautasen joka oli täytetty perinteisellä pikkujoulu ruualla, riisipuurolla ja rusinakeitolla, hyvää olikin.

Ohjelma oli tavan mukaista joulu ohjelmaa, puheita (ei liian pitkiä ja nukuttavia), laulua, lausuntaa,sketsejä ja myös kuluneena vuonna merkkipäiviä , 70,75,80, 85 ja 90-vuotta viettäneiden kukitus. Viimeisenä ohjelmanumerona oli arvonta arpalippuja ostaneiden kesken.  Lähiomaisella oli arpaonni mukana ja sai pienen, arvoituksellisen paketin josta kuului käännellessä pientä helähtelyä. Pelottelin häntä, että oli jo onnistunut särkemään sen edes pakettia avaamatta .

Olikin jo kahvittelun vuoro ja tuttujen kanssa rupattelua täytekakun "puputtamisen" lomassa. Meillä oli hyvin mukavaa pöytäseuraa, juttu ja nauru maittoi .

Tanssikin oli jo aloitettu, mutta me lähdimme jo suunnistamaan kotia kohti. Olisihan tuo lähiomainen mielellään tanssahdellut, mutta kun itse olen auttamattoman huono siinä lajissa niin ei se paljon innosta. Sanoin että menkööt vain "muutaman erän ottamaan", onhan siellä pyöriteltäviä, mutta jätti tälläkertaa hänkin liikunta osuuden väliin.

Se on sitten joulun avaus suoritettu, seuraavat tilaisuudet ovatkin 1,5 viikon kuluttua.

Nyt pitää sytyttää adventti-kynttilä palamaan ja alkaa sommitella joulukortteja..