Kylläpä tuota lunta tulla rätkii, koko päivän märkää lunta. Niinhän ennen sanoivat, että tällainen märkä lumi on entisen surma. Ei se hangen pinta ole kohonnutkaan, päinvastoin taitaa laskea.

Tältä näytti lumimittarimme tuossa illansuussa. Semmoista 70 sm. Saa nähdä, kun yön ajan satelee, onko miten noussut vai vajentunut. Tosi märkää se on, mutta eihän nyt ole pakkastakaa, +:n puolella 1 aste vielä tähän aikaan.

Kukon paisto onnistui oikein hyvin, jopa odotettua paremmin. Söin sitä kuin h.... puroa, pitkästä aikaa kun kukkoa sain.

Otin kuvankin näytiksi millainen siitä tuli, maistiaisia en pysty tällä kanavalla tarjoamaan.

Pakko oli tuollaiseen kuppiin tehdä, ei onnistu samanlaisella menetelmällä kuin normaali kalakukko, senverran taikina on herkkää murenemaan.

Tuossa kuoressa käytin tattarijauhoja, hieman perunahiutaleita ja kaurajauhoja sekä gluteenitonta jauhoseosta, vettä, suolaa, pieni nokare hiivaa ja psyllium-jauhetta. Kaulin kulhoon sopivan levyn jonka päälle laitoin pikku-muikkuja ja sianlihaa, kuten kukko normaalistikin täytetään. Sitten vaan taikinakansi päälle ja uuniin. Tais olla peräti kolmisen tuntia uunissa, en tullut niin tarkkaan kelloa katsoneeksi (osan ajasta peitettynä).

Tusta kuvasta nyt päättelette, että ompa aika ahmatti ollut asialla kun on moisen loven saanut pupellettua, joten tarkennan vähän. Lähiomainenkin söi sitä hyvällä ruokahalulla, vähän vaan moitiskeli, ettei kuori ole niin hyvää kuin ruisjauhoista tehdyssä. Yritin heittää murhaavan katseen joka ilmoittaisi, että tämähän on minun kukkoni eikä hänen. Mutta ei huomannut mulkaisujani.

Seuraavaksi teenkin sitten sitä lanttukukkoa, kun tämä kuoren teko näinkin hyvin luonnisti. Tietysti voi vielä kehittää tuota kuoripuolta, mielestäni tattarin maku oli liian pinnassa. Tyytyväinen kokeiluun kuitenkin olin.

Huomenna onkin paistettava jotain oikein hyvää. En itselle, vaan lapsenlapselle lohtu-kakkua tai jotain. Neiti-E harrastaa judoa ja loukkasi siinä tiimellyksessä jalkansa. Huomenna kuuluu saavan peräti kipsin siihen. Aikamoinen rangaistus se liikkuvalle nuorelle on tuommoinen aresti,  kun ei ole tehnyt mitään pahaakaan.

Mutta mummo leipoo lohtu-kakkua.