Mikä ajanlasku häiriö lie minun ruusuilleni tullut? Ne luulevat nyt että on kevät. Eihän ne muuten nuppuja lykkäis, luulisin.

Ei ole vielä tuta asiantuntemusta, kokemuksesta puhumattakaan, tuosta ruusun kasvatuksesta. Tietysti hurahdin niihin, kun sain viime kesänä äitienpäiväksi ruusun juurakon. Siihen puhkesi kesän aikana muistaakseni 3 ihanaa vaaleanpunaista kukkaa.

Onnistuin myös talvettamaan sen ja keväällä alkoi terhakoita versoja nousta lisää.

Minäpä ajattelin että laajennankin tuota "ruusutarhaani" ja ostin 3 juurta lisää. Nämä uudet tekisivät sitten tummanpunaisia, samettipintaisia kukkia.

Siitä vaan  juuret maahan. Vasta jälestäpäin luin istutusohjeet.  Ohoh...liota juuria vesiastiassa muutamia tunteja ennen istutusta ja kastele runsaasti jälkee istutuksen, jotain tällaistä oli ohjeissa. Nyt olin varma että pieleen meni, kiireellä valamaan vettä juurille ja toivomaan ettei vain herkät juuret ole vioittuneet ja kuivaneet.

Kyllä alkoi tulla uusia silmuja, onneksi. Jännittyneenä odotin kukkien puhkeamista. Vaaleanpunainen kukki ensin, monta nuppua aukeni nyt, mutta väri oli kuomattavasti vaaleampi kuin edellisenä kesänä, silti hyvin olivat kauniita.

Vihdoin aukeni uudet kukkaset. Kolmas juurakko tosin menehtyi, tietysti istutus virheen tähden.

Ei ole ruusupenkki siistin näköinen, heinä pyrki kovasti valloittamaan alueen vaikka oli kuiva kesä, ruusupenkkiä tosin kasteltiin kovasti.

Mutta nyt on kaikissa taas nuppuja, niin vaaleissa kuin tummissakin. Ikävä kyllä, eivät ne enää jaksa aueta. On jo niin syksyinen sää. Ei tässä auta sääliä, on leikattava ja laittaa penkki talvilepoon. Toivottavasti säilyy talven yli. Ei sitä tiedä vaikka taas keväällä ostan lisää juuria.