Huomasin, että viimeistä päivää viedään elokuusta jo. Kiirettä pitää jos aion vielä tämän kuun puolella jotain luettavaa heittää. Mutta mistähän tarinoisin, kaikki aiheet katosivat mielestä.

No, ainakin on ollut hyvä kesä. Alussa olikin paras mahdollinen, lämpöä ja sadetta tuli mukavasti vuoronperään. Sitten iski helle ja kuivuus viikkokausiksi. Sanovat, että nyt oli kuumempi tämä kesä mitä edellinen oli, mutta minusta ei niin rasittavan kuumaa ollut. Vai lienen osannut elää niin etten kuumuuteen kuollut.

Sitten tulikin sadekausi, liekö monsuuni-tuulet alkaneet puhaltaa. Eräänä päivänäkin satoi niin, että oli sademittarikin välillä tyhjennettävä. Kaikenkaikkiaan sademäärä oli 42 mm sillä vuorokaudella. Jo loppui napina kuivuudesta.

Väsyin kuitenkin kesän aikana, vaikka helle ei siihen ihmeemmin ollut syynä. Sitä kun piti liehua sinne sun tänne kuin mielipuolinen. Viron Saarenmaalla tuli käytyä ja sukuloimassa Keski-Suomessa. Oli myös suku-juhlaa ja urheilijoiden matkassakin tuli reissattua. Kaiken kukkuraksi lähdin vielä kokeilemaa akvarellimaalausta. Viikon kesti kurssi ja tein sen virheen, että kotoa käsin ajelin kurssipaikalle aamuin-illoin. Matkaa nyt ei ollut kuin vaivaiset 60 km, mutta rasituksesta se tämän ikäiselle oli.

Ei se maalaus nyt oikein lähtenyt kunnolla käyntiin. Se ei olekaan helppoa siirtyä posliininmaalauksesta akvarelleihin, niin erilaiset tekniikat. Vielä minä sitä yritän syksymmällä täällä kotosalla itsekseni. Katotaan sytyttääkö jossain vaiheessa, vai hautaanko sen lajin haaveet tykkänään. Aika näyttää.

Nyt olis edessä syksyiset pihatyöt ja perunan nosto. Sieniä taidan lähteä huomenna katsomaan, sais edes vähäsen niitä talven varalle.

Kissan mokomakin on taas tiine. Lähiomainen ei oikein pitänyt ajatuksesta viedä se leikattavaksi, niin näin siinä taas kävi. Nyt en enää kysele häneltä vaan vien sen toimenpiteeseen heti kun se on mahdollista. Hermothan tässä menee, neljännet pennut sillä jo ennen 3:tta syntymäpäiväänsä.

Seuraava kirjoitus tuleekin sitten syyskuun puolella... toivottavasti.