Tänään 10.10.2010, oli neiti-E:n (kohta 16 v) suuri päivä. Ei ollut vihille menossa...ei, vaikka se homma oli tämän päivän hitti. Ihan oli muusta kyse nyt.

Neiti-E on ulko-ilma ihminen ja erähenkinen. Metsästyskorttikin on ollut jo useamman vuoden ollut taskussa. Joka syksy on pitänyt päästä hirvimetsälle enon ja ukin kanssa 10-vuotiaasta saakka.

Nyt tänään se sitten tapahtui, asia joka varmaan jää mieleen loppu iäksi. Tarkka tähtäys ja laukaus kiväärillä ja niin vain hirvi kellistyi tantereeseen. En meinannut ensin uskoa koko juttua, mutta pakkohan se oli kun miehetkin niin todistivat.

Urheasti tyttö alkoi hirven avaamisen joka kuuluu kaatajan tehdä. Työkalut olivat vain niin surkeat ettei tahtonut onnistua joten metsästys kaverit tulivat ritarillisesti auttamaan.

Ei pelännyt neiti-E käyttää puukkoa nahan irrottamisessa. Useinhan tuon ikäiset tytöt nyrpistelevät ja yököttelevät jos vain näkevät tällaista hommaa, mutta E:ltä se hoitui kuin ennen tehneeltä.

Kohta olikin hirven maha auki ja sieltä paljastui puhtaat sisäelimet. Miehet kehaisivat ihan ampujaa, kun ei ollut laukaissut niinsanotuille "paska-mahoille" ja pilannut sillälailla lihoja.

Kun sisäelimet oli poistetut maha ontelosta ja nahan irrotus saatu hyvään alkuun, nostivat miehet hirven traktorin etukuormainta käyttäen ylös jossa sai nahkan nyljettyä hyvin . Kirjoittajan oli ennen sitä poistuttava paikalta, ei inhotuksen vuoksi, vaan kahvinkeittoon jahtiporukalle. Siksi jäi kuvien otto vähiin.

Yleinen tapa metsästäjien kesken on, että hirven kieli kuuluu kaatajalle. Nyt oli siis neiti-E:n aika saada tämä herkkupala, joka ei tuosta kuvan ilmeestä päätellen taida olla sitä.

Nyt on hirvenruho riippumassa ja odottamassa seuraavaa työtehtävää, paloittelua.

Onnittelut vain hirvenkaatajalle ja intoa harrastukselle jatkossakin.