...saat lämmintä leipää jos annetaan.

Tietenkin annetaan, ison viipaleen leikkaan uunilämmintä ruisleipää jos vain maistuu. Useammalle kyllä maistuu koti leipä, mutta on varmaan niitäkin jotka eivät ruisleipää tykkää syödä, unohtamatta myös heitä jotka eivät VOI syödä kyseistä leivonnaista.

Vähän pelotti koko leivän leipominen, kun niin kylmää on. Vaikuttaa se taikinaan vaikka ei pakkanen sisään ole pyrkinyt. Varmaan motti puita meni, kun hellassa pidin tulta että olisi keittiö erikois-lämmin. Ja auttoihan se, nyt leijailee  vastapaistetun leivän tuoksu koko huushollissa. Vesi on herahtanut kielen päälle, mutta ei auta kuin nieleskellä sitä ja jakaa perheelle leivät mahantäytteeksi.

Tämän talven kylmin aamu oli oli tänään. Kun heräsin , mittari näytti -35 astetta. eikä se päivänsydämellä lämmennyt kuin 10:llä asteella. Nyt varmaan alkaa taas kiristymään yötä kohti.

Lähiomainen pakkasi illalla kilpailukassinsa ja voiteli suksensa valmiiksi. Oli lähdössä hiihtokilpailuihin nyt aamulla. Koitin saada ymmärtämään ettei nyt ole mikään hiihtokeli, mutta kuuroille korville meni. Viimein sanoin että sit et valita siitä reissusta saamiasi vaivoja. Ei sekään tehonnut. Vasta illalla, kun tuli muutama puhelu, että kisat on peruttu, sai hänet purkamaan kassinsa. Onneksi järjestäjillä oli tervettä järkeä.

Se tässä pakkasessa on paha puoli, ettei noita pikkukoiria voi laittaa hetkeksikään ulos. Eteinen on kuin "leijonan luola", kun sinne menee niin heti on 5 pientä leijonaa kiinni kintuissa. Aina ovat evästä pyytämässä, mutta eihän niille voi mielinmäärin ruokaa antaa. Ja onhan siellä aika "ätäkkä" tuoksukin vaikka kuinka kuivike papereita vaihtaisi. Lämmempien päivien aikana oppivat jo ulkona kakkaamaan, mutta nyt kun ei ulos ole menemistä jättävät "käyntikorttinsa" ulko-oven eteen, mutta pisut lirahtaa siihen missä sattuvat seisomaan.

Olisikohan se nyt päiväkahvien aika. Pitääpä laittaa tippumaan se "elämän eliksiiri", siihenhän joutuvat jo pikku-A pojan noutajatkin. Pikku-A oli mummolassa tämän päivää ja sai leipoa ihan iki-oman leivän.