Taitaa olla toiveena useammalla itä-suomalaisella, että tulisi virvoittava sade. Länsi puolellahan sitä elämän eliksiiriä on uutisten mukaan tullut taivaalta jo liian kanssa, peräti äänekkäästi eli ukkosen siivittämänä.

Mutta ei tänne meille. En edes muista koska on kunnolla satanut. Jonkun matkan päässä on kuulemma lyhyitä kuuroja räväyttänyt, ei vaan meille asti ole riittänyt. Tänään tosin tuntui jo lupaavalta, kun ukkonen pari kolme kertaa murahti, mutta siihen kuivui sekin, No...odotellaan vielä, vaikka säätiedotukset lupailevat sateiden olevan jo loppumassa. Niin, mitkä sateet kyselemme toisiltamme.

Oikein tukalaa hellettä piti jonkun aikaa. Yli +30 asteen lukemia mittari näytti monena päivänä, niin tietysti varjossa. Ei kyllä jaksanut tehdä mitään, pakko oli vetäytyä siestaa pitämään. Illantullen sitä ihmeesti hiukan virkosi.

Sattui vielä remotti hommat helteen ajaksi. Monta vuotta kestänyt "nalkutus" alkoi tuottaa tulosta. Enhän minä tosissani nalkuttanut, huomauttelin kylläkin vuosien varrella yläkerran rapun vuorauksen tarpeellisuudesta. Viime syksynä olin jo proput polttaa ja käskin katsoa talvella katolta jääkerroksen paksuutta ja räystäällä kavavia valtavia jääpuikkoja. Tehosi. Nyt on laitettu kattoon ym. paksut lisävyllit ja tuppeen sahatut paneelit. Hieno tuli ja eristääkin, ei ole niin tukahduttavan kuumakaan kuten muina kesinä. Pitää tunnustaa että kyllä lähiomainen osaa homman, kun vain saa kipinän.

Katsoin tuossa kalenteria ja huomasin että juhannukseen on on vielä 2 viikkoa, mutta sireenien kukinta on kohta ohi. Tavallisestihan ne kukkii juhannuksen aikaan ja pihlajakin alkaa kukkaa aukailla. Tuomen kukinta menikin minulta sivu suun, tässä lähistöllä ei sen lajin puustoa ole ja itse en liioin ole liikkunut tuomien tuntumassa. Kaikki ovat edellä aikataulusta vaikka muutama kuukausi sitten ihmiset valittivat ettei kesää tulekaan kun niin paljon lunta oli joka paikassa. Mutta niin vain Luoja näytti mahtavuutensa ( huono sana mutta parempi karkasi mielestä).

Juhlimaankin päästiin tässä viikko sitten. Ensimmäisen lapsenlapsen lakkiaiset juhlittiin oikein suuren ystävä joukon kanssa. 

No tässäpä nämä päälimmäiset uutiset ovatkin. Pitää alkaa laittamaan noita raparperiä kun sain mahtavan kasan niitä naapurista. Talvella on sitten mistä ottaa.