Tässäpä näin joulun kiireitä helpottamaan ohje kakun leipomisessa. Oikeastaan on osoitettu nuorille perheille, mutta miksei myös vanhemmillekin, voihan ne pienet olla vaihteeksi mummolassakin. Tämä "resepti" oli aikoinaan Valion joulu-ruoka julkaisussa.

MITE PÄHKINÄKAKKU LAITETAAN?

Ota pannuis lämpiämää. Ota tarpeelliset astiat ja ainekset kaapistais. Siirrä pois leipomapöyvältäis rakennuspalikat ja leikkiautot. Voitele pannuis ja kuori pähkinät.Mittaa kaks kupillist hienoi vehnäjauholoi. Työnnä poikais käät pois jauholoist.

Harjaa jauhot häne vaatteistaa.

Mittaa jauhot uuvestaa.

Sekota seulotut jauhot, leivinpulveri ja suola posliinipottii. Ota siivouskaapistais harja ja rikkasihvel ja lakase poikais puottamat posliinipoti kappaleet.

Ota toine samankokone tai pienemp potti.

Avvaa ovi ku ovikello soip.

Tuu takasii kyökkiis.

Ota poikais käät pois taikinapotist.

Pese poikais.

Vastaa telefoonii.

Tuu uuvestaa kyökkiis.

Raaputa voijeltu pannu pohjast puole senttimetri vahva suolakerros.

Vie poikais toisee kammarii.Voitele toine pannu. Vastaa telefoonii.

Mää takasii kyökkiis, mihi siu poikais on uuvestaa livahtanu.

Ota häne käät pois pähkinäpytyst.

Ota voitelemais pannu, jonka pohjal on kerros pähkinäkuoriloi.

Hyökkää poikais kimppuu, joka sinnuu pelästyksissää puotti taikinapoti lattial.

Pese kyökkis lattija, seinät, pöytä ja tuolit.

Tillaa pähkinäkakku paakarilt.

KÄY ITTE LEPPÄÄMÄÄ..

              Tuntematon tekijä.