Hirvipeijaiset...odotettu kyläjuhla, syksyn kohokohta monelle.

Nyt on  taas se aika jolloin hirvenmetsästäjät  "maksavat vuokriaan" maanomistajlle. Sehän tapahtuu hirvipeijaisten muodossa. Maanomistajat antavat metsästäjille luvan käyttää maitaan hirvenmetsästykseen ja saavat vastineeksi nauttia pitopöydän antimista ja myös loppu illasta tanssahdella.

Eilen oli meidän porukkamme peijaiset, ei kylläkään yksin, vaan 3 naapuriseuruetta oli myös osallisena järjestelyissä. Yleensä vieraita tulee 250 - 300 henkeä, mutta eilen oli kato juhlijoissa,varmaan jäi vieras luku 200:n henkeen. Liekö olla pelko nyt riehuvasta tautiepidemiasta. Tavallisesti on lapsiakin pilvin pimein juoksentelemassa, että emännät saavat olla sydän kylmänä paisti- ym. patoja pöytään kantaessa. Nyt ei ollut tuskin kymmentä lasta mukana.

Pitoemäntä oli valmistanut maittavan hirvipaisti-illallisen kaikkine lisukkeineen, käsintehdyt karjalanpiirakatkin. Jälkiruuaksi nautimme täytekakku kahvit.

Metsästäjissä kun on mukana myös laulutaitoisia, ovat he perustaneet oman kuoron joka kantaa nimeä HIRVENPOTKU. He esittivät laulukuvaelmana laulun "Hirvenmetsästys", sen jossa metsästäjät ampuvat traktoria mutta vasa oli liian nopea. Myös muitakin lauluja. Aploodit olivat mahtavat.

Juhlat jatkuivat pitkälle yöhön tanssin merkeissä, mutta me lähdimme ennen puolta yötä kotiin nukkumaan.

Tämä tällainen tapahtuma katkaisee mukavasti sen harmaan syksyisen arjen, on hyvin odotettu tapahtuma kyläläisten keskuudessa. Nyt jaksaakin odotella tulevia Joulun-juhlia. Ainakin kauneimmat joululaulut ovat tiedossa jotka keräävät kylätalollemme taas lähes satakunta henkeä. Sielläkin on tarjoilu, puuroa ja kahvia + torttu ja sen järjestää jokainen kyläkunta vuorollaan (4 kylää).