On ihmeellistä miten yhteen pyyheliinaan voi sisältyä muistoja jotka eivät haihdu ajan kuluessa, vahvenevat paremminkin.

Tämä muistojen pyyhe tuli meille äitiyspakkauksessa, kun odotin kolmatta lastamme. Pidin siitä heti ensi silmäyksellä, auringon keltainen ja suuri. Ajattelin että tähän onkin hyvä kääräistä vauva kylvyn jälkeen, ei ainakaan ole turhan pieni läpäkkö.

Poika-vauva syntyi aikanaan, vieläpä nimipäivänäni ja aloitti urheana tämän maallisen vaelluksensa.

Parin vuoden ikäisenä huomasin, että oikeassa olkavarressa oleva pieni luomi oli alkanut kasvaa ollen viimein n.3 sm läpimitaltaan ja siihen alkoi kasvaa pitkiä karvoja. Tietenkin säikähdin kovasti ja neuvolasta ohjattiin lääkärin juttusille. Tuli määräys luomen poistoon.

Ensimmäinen leikkausaika ei onnistunut, koska lapsella oli yskä.

Toinen aika... joka sekin oli vaarassa peruuntua. Sattui onnettomuus jossa pojalle tuli palovamma oikeaan käsivarteen. Palovamma alkoi parantua hyvää vauhtia, mutta niin lähestyi leikkauspäiväkin. Sairaalasta sanottiin, että käsi pitää olla terve ennenkuin leikkaus voidaan suorittaa, koska se oli samassa kädessä. Niinpä ottivatkin lapsen sairaalaan nopeuttaakseen paranemista.

Eihän siitä mitään tullut.  Kuumeeseen ja mahatautiin sairastui. Koska tiesin pojan olevan kovasti ikävöivää sorttia, niin arvasin, että uudet vaivat johtuivat siitä. Ihme kyllä, uskoivat minua ja antoivat tuoda kotihoitoon.

Kotona levitin tämän suuren, keltaisen pyyhkeen sohvan päälle ja lapsen siihen lepäämään. Kuumehan lähti sen siliätien ja keittämäni mustikkasoppa maistui hyvin. Mutta pieni vatsa ei ollut vielä vastaanottavainen joten oksennus tuli. Mutta onneksi oli pyyheliina alusena ettei sohva likaantunut.

Ei ne mustikkatahrat lähteneet pesussa pois, aika ruman väriset jäljet jäivät. Niinpä laitoinkin tahrakohdat likoon kloriitti veteen. Johan lähti, mutta niin lähti keltainen värikin.

Palovamma parani kotihoidossa muutamaan päivään eikä leikkaus aikaa enää tarvinnut muuttaa. Luomi poistettiin ja mikä parasta se ei osoittautunut pahanlaatuiseksi.

Nykyisin käytän itse sitä pyyhettä, ne vaaleat läikät keltaisen keskellä eivät haittaa lainkaan. Kuitenkin muistuu tämä tapaus mieleen kuivatessani itseäni siihen.