Tammikuu alkaa olla puolessa välissä eikä lumi vielä peitä maankamaraa. Muutaman kerran on jo lupaavalta näyttänyt, mutta niin vain on hangen alut saaneet väistyä, kun on tullut lämpön aalto ja satanut lähes "kusikuumaa" vettä.

Nyt vihtoin tuntuu lupaavalta, alkaa sää kylmetä. Tosin aamulla oli vielä mittarilukemat  nollassa, mutta tuntuu, jopa sisä tiloissa, että alkaa pakastaa. Nyt on jo lukema - 5 astetta.

Järvet tuntuvat olevan saaneen jääkannen aiempien  kylmien päivien ansiosta. Ei tosin kovin vahvaa se jää ole. Pelottaa noiden uhkarohkeiden miesten seikkailuhalu. Jäälle pitää päästä hinnalla millä hyvänsä tekemään reikää jäähän ja narraamaan kaloja. Hyvää se kala on perunan kaverina nauttia, mutta entä jos se jää  pettää.

Itse pelkään jäälle menoa kuin "ruttoa". Liekö jäänyt muistin lokeroihin lapsena sattunut vähältä piti-tapahtuma. (Siitä olen kertonut blogissani vuoden 2009 "Suojelusenkeli" -kirjoituksessani). En tosin muista mitä tapauksen jälkeen on ollut, oltiinko minulle vihaisia vai mitä, kaikki jälki jutut on pyyhkiytyneet mielestäni.

Tuli tuossa lähiomaiselta tuore säätiedotus, kävi ulko-ovella kurkistamassa. "Nyt on ulkona Arkangelin keli, tuulee läpi luiden ja ytimien ja lunta tulee." Jospa se vihdoin talveksi tekeytyisi.