Kyllä on ankeeta jos peukalo puuttuu. Ei minulta nyt puutu se, mutta hetkellisesti toimintakyvytön.
Taitaa olla tyvinivelessä nivelrikko ja nyt on varmaan tulehtunutkin, kuumottaa ja on niin perusteellisen kipeä. Ei meinannut särky asettua edes kolmio-pillereilläkään. Nyt on rauhottunut, ainakin hetkeksi. Katotaan miten rikko edistyy, on ennusteltu, että ajanmittaan tulee nivelmuutoksia ja sitten minulla on sananmukaisesti "peukalo keskellä kämmentä".
Hurjia nämä jatko ennusteet elämässäni surprise.

Kevät tekee tuloaan kovaa vauhtia.Päivä on pidentynyt useamman kukonaskeleen verran. 2 kuukautta sitten oli keskipäivällä näin hämärää kuin nyt. Aurinko näyttäytyi päiväsyvämmellä ja pakkasta ei ole kuin muutama hullu aste.
Se talven pakkaskausi mennä hurahti lähes huomaamatta, silti ihmiset ennättivät valittaa siitä. Minä en ymmärrä sitä, että aina, jos on pari päivää pakkasta niin valitetaan ihan mahdottomasti. Samoin lumisateesta. Nehän kuuluvat talveen. Liekö koskaan jäänyt lunta kesäksi asti, kaikki on sulanut pois. Saati pakkasia. Tai no, onhan niitä halla-öitä tosin ollut silloin kun vähiten sellaisia odottaa, mutta onkohan ne jäänteitä talven pakkasista, ei ole kaikki silloin tullut iloksemme vaan on jäänyt myöhempään ajankohtaan. Ja se on paha. Siksi olenkin sanonut valittelijoille, että antaa vaan pakkasen olla ajallaan, ettei kiusaa kesäkuussa.

Sama valitus virsi oli syksyllä, kun maa ei jäätynyt ja lumen tulo odotutti.

Mitähän sitten kertoilisin.... Niin, koira rintamalle kuuluu sellaista, että lauma pikkuhiljaa pienenee. 2 on jo saanut uuden kodin ja viikonloppuna viedään jo kolmatta pois. Yksi poika-pentu jää taloon ja yhdelle tyttö-pennulle olis vielä koti löydyttävä.

On niissä mokomissa ollut hommaa ja ihan sidottu olen ollut näihin kotinurkkiin niitten vuoksi. Ei monta tuntia voi olla poissa. Nyt on vähän helpottanut kun ovat jo senverran kasvaneet, että voi pitää ulkona välillä jonkun aikaa. Pitää vain huolen ulos laskemisesta, niin ei tarvitse kakka-papereita keräillä pois. Pissatkin enimmäkseen ulos tekevät, mutta enhän ihan joka hätään ole niitä ulos laskemassa.
Tässä tuntuikin että meidän koti on uusi sanomalehtien keräilypaikka. Sattui sellainen moka, että ennen joulua vietiin suuri kuorma lehtiä jätepaperikeräys pisteeseen. Sitä kun ei tiedetty tulevaa tarvetta. Nyt on naapurit tuoneet kassikaupalla  kyseistä "kuiviketta", ja sitä mene.

No niin, pienten pissitys aika, joten tämä lavertelu loppuu tähän.