Se on nyt tosiasia...kesä. Koivut ovat jo suurella hiirenkorvalla, koko metsä kauniin vihreän hunnun peittämänä. Aurinko on antanut valoaan ja lämpöään täydellä mitalla ihmisten iloksi. Ei nyt tuhlaisi kaikkea näin alkuun, säästäisi myöhemmälle ajallekin.

Mutta näinhän se aina on ollut, minkä minä muistan. Toukokuussa on jopa viikkokausia (koululaisten kiusaksi) oikein lämpöisiä päiviä, mutta kesäkuussa on jopa yöpakkasia, tai ainakin hallaa. Siinä saavat sitten kyytiä mustikan kukat ym.

Eilen oli sellainen tunne, että on jo kesälomien aika. Sen tunteen tietysti loi lapsien mekastus pihamaalla. Olihan koulusta lupa-päivä ja mummolaanhan ipanat porhalsivat.

Itsekin innostuin pihatöihin koko päiväksi, siihen helteeseen. Hupattelin välillä, että oliskohan syytä etsiä jotain hattua päähän, auringonpistoksen voi muuten saada, mutta ei sitä tullut kuitenkaan etsittyä. Onneksi paksu tukka suojasi senverran ettei vaurioita tullut. Vasta tänä aamuna oli tuntemus, että varmaan olisi ollut viisasta etsiä varjoisempi paikkoja. Tämä nopea lämmönvaihtelu vie äkkiä veteläksi ikä-ihmisen. Valita en kuitenkaan, eihän se lämmin kuulemma luita riko, jotain nyrkin kokoista lihas-möhkälettä  kyllä voi kiusata.

Ensimmäinen ukkos-ilmakin oli jo pari päivää sitten. Ei kylläkään tähän päälle noussut, kuten tavallisesti kierti kaukaa, kaikki eivät edes huomanneetkaan koko ukkosta.

Mitään ihmeellistä ja kertomisen arvoista ei ole tapahtunutkaan näillä main. Paitsi että työhuone projekti on edennyt hyvän harppauksen.

Monta vuotta,siitä lähtien kun karja matkasi lehmien taivaaseen, haaveilin omaa työhuonetta jossa saisin työskennellä harrastuksieni parissa, enkä olisi kenenkään tiellä. Nyt vihdoin sain maitohuoneen tyhjäksi. Maitotankki (tilasäiliö hienosti sanottuna) ja lypsykone pesureineen saivat siirtyä muualle säilytykseen. Tilalle sain tiskipöydän huovutus töitäni varten. Pari koululaispöytää odottaa siirtoa maalaustarvikkeille ja sille viimeiselle hullutukselle, kirjansidonnan toimia varten. Monta asiaa on vielä tehtävä ennenkuin voin tavarani sinne viedä, mutta kaikki aikanaan.

Harmi että tila on senverran pieni, ettei siihen sänky mahdu. Muuttaisin vaikka asumaan siihen. vaan nythän on kesä, pitää ostaa se teltta ja pystyttää ulkopuolelle. Saan sitten yöksi oikaista telttaan hetkeksi ja aamulla nousisin sitten kukonlaulun aikaan työskentelemään, eikä olisi pitkä matka 'sorvin ääreen'.

Hah hah, ei onnistu tuollainen, jo pelkästään aamu-unisuuteni vuoksi.