Aloitin jouluvalmistelut leipomisella. Tein näet tänään piparkakkuja, tietysti gluteenittomia. Sillä oma suuhan se on lähinnä, niin tein siihen sopivaa mutusteltavaa. Kyllä olen tosi itsekäs. En ajattele perheen jouluherkuttelua lainkaan.

Kyllä minä ajattelen muitakin totta puhuakseni, mutta kun tämä ruokarajoitteeni pakottaa moiseen järjestelyyn. Ei saa vahingossakaan sekoitella jauhoja, pitäisi välttää jopa kiellettyjen jauhojen pölyäkin joutumasta minulle tarkoitettuihin taikinoihin. Pitää olla sairaan tarkka, ei maha mittään.

Huomenna on haaveena saada aikaseksi muutama riisipiirakka ja tortut. Siinäpä ne jouluherkut osaltani sitten ovatkin.          On olemassa se vaara että tulevat myös syötyä, pikkuhiljaa maisteltua, ennen joulua. Miten sen ehkäisisi, kun tietää tämän  mieltymykseni näihin leivonnaisiin? Luulen että varmin konsti taitaa olla, että laittaa pakastimeen. Harvemmin haluan järsiä  jäätynyttä piirakkaa.

Ensiviikolla saan olla sitten ihan rauhassa epäitsekäs ja näprätä koko perhekunnalle naposteltavaa. Ja niitähän tarvitaankin ihan röykkiöittäin. Jos nyt suunnitelmat pitää paikkansa niin syöjiä riittää, sillä koko porukka on tulossa. Laskujeni mukaan ruokakuntaamme kuuluu jo 19 henkeä + minä.