Keskikesän juhla alkaa olla ohi.
Sateiseksi sää muuttui taas. Olihan toki aatto ja juhannuspäivä poutaisia ja se herätti toiveita lämpimämmästä kesästä. Mutta näköjään toisin kävi. Aamulla alkoi tämä uusi sadekausi ja nyt noin 8 tunnin aikana on mittariin kertynyt ainakin 8mm vettä.  Ulkolämpömittari näyttää että lämpöasteitakin on niukalti eli vain +13 astetta. Ennusteen mukaan sataakin sitten koko viikon.

En minä sitä hellettä kaipaa, en ollenkaan, mutta hiukan lämpimämpi vois kyllä olla ja tietysti kuivempikin. Olen aina ollut tuota säästä valittamista vastaan, mutta kypsyttää se paksunahkasempaakin tällainen keli. Eniten harmittaa se, kun osa lastenlapsista on menossa leireilemään ja jos vain sade jatkuu niin leiriolot tympii. Ei ole mukavaa uida kun on kylmä ja ulkona ei voi leikkiä kun vaatteet on aina märät.
Kyllä se sitten aurinko helottaa kun koulut alkavat, ei ole mukavaa sekään. Minkäs sitä mahdetaan  näille sääolosuhteille. Pitää vain yrittää olla valittamatta. Sitä valitusta tais tulla parina viime kesänä liian kanssa kun oli kuumaa ja myös kuivaa.
Kyllä näkyy olevan meidän ihmisten kanssa niin että oli sää niin tai näin, niin se on aina väärin päin.

Taidankin ryhtyä vaikka ompelemaan korjauksen alla olevaa paitaani, tai sitten maalaamaan keskeneräisiä töitäni. Odottaa tuolla askartelupöydälläni 2-3 kirjaakin ompelemista ja lainattu kirjakin on vielä kesken lukematta. Että eipä valiteta ajan kuluksi on hommaa enemmän kuin ennättää tehdä.