Oli perjantai-aamu. Keittiöstä kuului liikettä, kahvinkeittimen kurlutusta, vesipannun kohinaa ja jääkaapin oven "paukutusta". Varmaan tuo jälkimäinen oli tarkoitettu, että "alapas nousta jo ylös, aurinko on jo korkealla". Johan se nyt siihen aikaan, kellokin oli jo vaikka mitä.

Mutta en voinut edes silmää raottaa. Yritin varovasti työntää jalkaani peiton alta....yritykseksi jäi. Tunsin että käsikin alkaa puutua, tarvitsisi kohentaa edes asentoa, mutta kun en jaksanut. En kertakaikkiaan JAKSANUT!!

Rinnassa tuntui olevan hyvin, hyvin painava möhkäle, joka teki hengityksenkin vaivalloiseksi.

Nytkö se sitten loppui taas, se virta minusta nimittäin? Ja kun olin mielestäni yrittänyt elää niin ettei tätä tänä kesänä tapahtuisikaan. Mutta joku varoituskellon "kilinä" oli sittenkin jäänyt vaille huomiota. Ei siinä auttanut muu kuin jäädä paikoilleen ja odottaa että voimat palautuvat.

Tämä ihmiskroppa on näköjään samanlainen kuin kännykät. Niistäkin virta loppuu ja silloin eivät toimi mitenkään. Joskus se pääsee tapahtumaan yllättäen, kesken puhelunkin. Piippaahan ne kyllä, että alahan ladata ettei tule yllätyksiä, mutta jos se jää huomaamatta niin yllätys on ilmeinen.

Samoin on myös pakkauksen, nimeltä ihminen, laita. Toisilla on hyvä ja suuri akku jossa virta kestää kauemmin, mutta toisilla se on vanha ja heikko, kuten minun tapauksessani. Mutta latausta tarvitsevat ne hyvätkin akut, eivät nekään ikuisesti kestä.

Olenhan tiennyt omien akkujeni kunnon jo pidemmän aikaa, mutta tuo kevät on niin, sanoisinko petollista aikaa. Aurinko saa aikaan sen, että pitää yrittää tehdä asioita ja juttuja mahdollisimman paljon eikä siinä sitten muista kuunnella oman kehon hälytyksiä. Sitten se virta loppuu aivan yllättäen.

Onneksi ei hätä ollut tämän pahempi. Päivän totaalisella levolla akku latautui, ainakin osin. Illalla jo jaksoin avata tietokoneenkin.

Nyt ei tässä auta muu kuin suunnitella kesän ohjelma uusiksi ja karsia ylimääräinen "lentely" ym. pois. On alettava varmaan noudattaa ystävältä saamaani ohjetta: Tee 5 minuuttia työtä ja huilaa 15 minuuttia.

Mutta kun löysin vielä tuolta pellon laidasta, metsän reunasta,  niin "ihanan kivikasan". Kannanko sieltä nyt sitten kiven päivässä pihaan vai tuonko peräti 2?