Kyllä nyt Santra tahallaan pihtaa niitä pentujaan. On jo 2 viikkoa reilusti siitä, kun siltä maha hävisi, eikä vieläkään ole tuonut näkyville niitä. Olen tehnyt toinen toistaan houkuttelevampaa pesää tänne sisälle ja työhuoneelle, mutta ei kelpaa. Kohtahan ne pennut villiintyy. Parinviikon vanhanahan niiltä silmät aukeaa, viimeistään silloin pitäisi saada ne ihmisten ilmoille.

Kyllähän sitä pesää on etsitty. Jonkunlainen haju meillä on missä se saattais olla. Tuolla navetan heinävajassa. Sieltä on nähty Santran tulevan. On muuten ovela kissa , ei tule heti kun syömään kutsutaan, vaan jonkin ajan kuluttua ilmestyy pihalle, kytätä pitää jos mielii nähdä mistä päin hiippailee. Myöskään takaisin päin ei suoraan mene.

Tänä aamuna ajattelin, että nyt se löytyy kun itse lähden asialle (olipa omahyväinen ajatus). Tuumasta toimeen. Otin suuren, hyvä valoisen lampun mukaan ja aloin kiivetä heinäpaalien päälle. Muutaman paalikerroksen verran oli kuin rappuset nousta, mutta sitten tulikin tenkkapoo. Ei oikein saanut kunnon jalansijaa ja narutkin tarttuiva jalkoihin. Alkoi tuntua että paalit alkavat antaa periksi ja putoavat, ylöspäin olisi päästävä, mutta miten.

Viimein onnistuin ja olin kasan päällä. Aloin systemaattiseti etsiä pesäkoloa paalien raoista ja välisistä.

Yht'äkkiä huomasin että Santra istuu parrun päällä ja seurailee touhujani. Hyvin oli pelokas ilme kissalla, ajatteli tietysti, että nyt taitaa tulla muutto. Mistä se siihen niin äänettömästi ilmestyikään ja olinko sittenkin lähellä sen ilmeestä päätellen.

En vaan löytänyt minäkään pesää. Luovutin. Aloin jo suunnitella millä keinolla pääsen alas sieltä. Hypätä en uskaltanut ja ei se olisi terveellistäkään ollut, vaikkei korkeutta ollutkaan kuin reilu 3 m. Ylöstulo reitillä taas olisi paalit alkaneet karata alta. Viimein onnistuin pääsemään turvalliselle alastulopaikalle ja alas. Santra jäi nauramaan parrun päälle . Ihan varmasti se nauroi, usko ihan.

Nyt ei auta muu kuin laittaa nuorta sakkia etsintä tehtäviin, minä en sinne enää nouse, ei ole minun vartalolleni sopivaa puuhaa