Viileeltä vain tuntuu, kun auringolla on lepotauko ja vetäytyy pilven taakse huilaamaan. Öisin on niin kylmää ollut, ettei kurkuntaimia ole uskaltanut vielä ulos viedä. Josko tänään sen tekisi. Toissa yönä lämpötila laski lähelle 0, eli +0,3 astetta oli vain.

Työhuone projekti ei ole edennyt viime aikoina. Piti ensin saada kasvimaa kuntoon ja sekin pitkittyi kun tuli kaikenlaista muuta puuhaa siihen väliin. Nyt on siemen-vähäset maassa vihdoinkin. Ihan pikki-riikkinen on tuo pläntti. Ajattelin illalla, kun viimeisen siemenen peitin, että anoppi-mummo haudassa kääntyis jos tietäisi miten pieneksi tilan kasvimaa kutistuu. Mutta pitää vainajienkin sen verran ymmärtää, etten minäkään mahottomia jaksa, ei hänkään tämän ikäisenä kasvimaalla pomppinut.

Työhuone asioista vielä senverran, että olen kirjantekotarvikkeita tilannut, mutta ei ole kuulunut mitään siltä suunnalta. Tilaamani paperileikkuri (pikku-giljotiini) pitäisi huomenna tulla liikkeestä noudettavaksi, saa nähdä tuleeko.

Viikonlopuksi on tiedossa vilinää ja vilskettä, ei ole muutamaan päivään näin hiljaista mummon mökissä kuin nyt. Tulisi vaan lämmintä enemmän, ei sentään hellettä, mutta lämpimämpää niin lapset viihtyisivät ulkona.

Muistan reilun parinkymmenen vuoden takaisen kesän, kun keväällä nuorimmaiselle sanoin aina, että: "Odotahan kunhan tulee se kuuma kesä, sitten saat pulikoida pihalla vannassa päivät pitkät". Meillä kun ei ole järveä lähellä, piti lapsille laittaa pihalle vettä vannaan jossa saivat pulikoida.

Poika kyseli sitten pitkin kesää, että koska se kuuma kesä tulee? Se ei tullut koko kesänä, ei ollut  "vanna-keliä". Toivottavasti ei tämä kesä jää sellaiseksi.

Toisenkin hyytävän kesän muistan. Silloin piti olla lapsilla koko kesän pitkät housut jalassa ja takit päällä, ei muuten pihalla tarennut, satoikin jatkuvasti. Kesävieraatkin olivat varautuneet silloin hellevaattein, mutta niille ei ollut käyttöä koko aikana. Onneksi talosta löytyi (josta ei mitään heitetä pois) kylmän ajan varusteita.

Nyt, kun olen ahertanut tovin tässä koneella, olen ansainnut tilkkasen kahvia ja ajauduttava sen jälkeen pihalle ahertamaan jotain hyödyllistä.

Juhannusruusun nuput ovat jo näin hyvällä mallilla. Saadaankohan jussina nauttia valkeasta "ruusu-pilvestä" vai ennättänöönköhän (ai kuinka vaikea sana) kukkia jo ennen?