Tämänhän tietää jokainen joka on kerrankin joutunut jotain odottamaan vaikka vain hetkenkin.

Mutta totuushan on ettei kaikki voi tapahtua silmänräpäyksessä.

Otetaampa esimerkiksi vaikka puuron keitto, etenkin maitopohjaisen puuron. Laitat maidon kattilaan ja odotat sen kiehumista ennen puuro-aineksen lisäämistä. Se maidon kiehuminen onkin ovela tapahtuma, kattilaa ei voi jättää vahtimatta hetkeksikään. Odotat siinä silmä "kovana" tarkkaillen maidon pintaa. Tuntuu ettei tapahdu mitään. Mutta annapa olla...katsot seinäkelloa tai vilkaiset ulos ikkunasta tarkistaaksesi joko on sade loppunut, niin hellalta kuuluu kovaa suhinaa ja haistat käryä. Sillä aikaa kun käänsit katseesi sivuun maito kuohahti yli kattilan reunojen.

Niin, ei tapahdu silmänräpäyksessä mitää ensinnä, mutta sittenpä ei tarvita kuin silmänräpäys kun tapahtuu ja maito on hellalla. Eläämä on yllätyksellistä, sanoisin.

Nyt olen odottanut suunniteltua Lapin reissua jo keväästä saakka. Niin tuskastutavan hitaasti se syyskuu lähenee vaikka muuten tämä aika rientää kuin siivillä. Olisi syytä aloittaa jo kirjoittaminen muistiin mitä kaikkea on mukaan pakattava. Listoja löytyy sieltä sun täältä, todennäköisesti kaikissa on eri jutut mutta ei se mitään, kunhan lähdön hetki koittaa yhdistelen listat.

Sitten kun lähtöpäivä on jo seuraavana aamuna huomaan vain hypisteväni muistilappuja (joista ainakin yksi on jo kateissa). Kiireellä haalimaan tavaraa laukkuun ja etsimään sitä ja tätä. Lataamaan akkuja ja tietenkin pesemään jotain välttämätöntä vaatekappaletta joka on osoittautunut tahraiseksi. Pyrkii jo hermostuttamaan kun ei muista mitä siinä kadonneessa lapussa oli, tietenkin se oli tärkeää jos ei peräti elintärkeää.

Reissulta palatessa se lippunen tietysti löytyy, joko leipälaatikosta tai jostain muualta täysin odottamattomasta paikasta ja kaikki siihen merkitty olikin mukana, tosin tarpeettomana.

Tällaista se on meikäläisen arki, ensin aika mataa ja sitten on tulenpalava kiire. Milloinkahan oppisi elämään niinsanotusti tasaisesti? Toisaalta...sehän olisi TYLSÄÄ.