Nyt valmistaudutaan jo toukokuulle hyvästejä heittämään. Niin se aika mennä huristaa. Koulut loppuvat ja lapset pääsevät vähäksi aikaa huilaamaan ja henkeä vetämään. Jo yläluokilla olevat ja opiskelijat mielivät kesätöitä, ei lomalla lojuminen olekaan niin houkuttelevaa kuin luulisi. Se on ihan hyvä asia, että haluttaa hankkia omaa rahaa. Siinä saa myös tuntumaa työelämäänkin joka jossain vaiheessa on auttamattomasti edessä. Onhan heidänkin muistettava levätä ja kerätä voimia syksyllä alkavaan uuteen rutistukseen. Mutta pienille koululaisille suotakoon koko kesäloman lepokausi.

Alku kesän kylmä kausi on ohi ja on saatu kokea kunnon hellepäiviä. Tosi tukalaa on ollutkin muutamia päiviä, kun mittarilukemat hipovat +30 astetta. Onneksi ei meikäläisen ole tarvinnut ojan kaivua harrastaa. Kasvimaata olisi kuitenkin tehtävä hieman. Pari neliömetriä olenkin saanut laitettua, että salaatti ja mauste yrtit on kylvetty. Muutamalle sipulille pitäisi paikka vielä tehdä, mutta enpä saanut siementäkään kaupasta joten olkoon.

Kovasti on säätiedotus ukkosia luvannut tänne, mutta olemme sellaisessa paikassa että ukkoset kiertää. Tuolta etelän suunnalta harvoin pilvi läpi pääsee, on Tappuvirta sellainen este. Jos joskus yli pääsee niin sitten on tosi kyseessä, "ilotulitus" komeimmillaan. Eräänä iltana nousi pilvi toisesta suunnasta ja minä tietysti varauduin pihalle seuraamaan sään kehitystä. Otin vielä konjakkilasinkin mukaan että nautin nyt kaksinkertaisesti elämästä ym. Istuin ja odottelin. Lakukin tuli siihen haistelemaan lasiani. Ihan kuin olisi kysynyt:"Mitäs hyvää sinulla siinä nyt on, kun et minulle yhtään anna?" No, eihän nyt kissalle konjakkia.

Odotteli ja odottelin, koskahan se pilvi päälle nousee. Juomatilkkakin loppui. Ja sinne jonnekin se jyrinäkin haipui, meni muita ilahduttamaan.

Samoin kävi tänäänkin. Pilvi teki tuloaan leveänä rintamana. Istuin ulkona. Eikös vaan lähiomainen tuonut apusähkönsä (mikä se nyt on nimeltään, en muista) jyrisemään korvanjuureeni, kun oli joku formula-ohjelma menossa eikä uskaltanut telkkaria pitää sähköverkossa. Nousin vähän "takajaloilleni", että mitä siihen piti se tuoda, kun en nyt kuule ukkostakaan. Vei onneksi talon toiselle puolelle. Ei se pilvi taaskaan noussut tänne asti, vähän alkoi vettä ripsiä ja sitä mukaa minä sisään hipsiä

Nyt onkin luvassa inhimillisempiä ilmoja. Se vaara tosin on että se meneekin taas äärimmäisyydestä toiseen.