Aikansa kesti ennenkuin levisi, sanoi yhteistyö- ja avunantosopimuksen irti. Ja tietysti yhtäkkiä yllättäin.

No, ei nyt niin yllätys ollut loppujen lopuksi. Alkoi hidastella ja muutenkin herjata ajoittain. Mielessä oli että pitäisi siirtää tietoja ym ulkoiselle levylle, mutta ajattelin että kerkiin huomennakin sen tehdä kun tällä hetkellä en jaksa. Joku vuosi sitten sain kuulla että vaihtaessani konetta vaihtuu myös käyttöjärjestelmäkin. Saa samalla uutta opiskeltavaa. Olin sitä mieltä että käytänkin konetta vain sunnuntaisin jos kestäisi kauemmin sillä konstilla. Valitettavasti se systeemi ei onnistunut.

Eräänä iltana nukkumaa lähtiessä huomasin että kone oli vielä auki, tosin lepotilassa, niin ryhdyin sulkemaan sitä yön ajaksi.  Kas kummaa, ei tapahtunut mitään vaikka minkä olis tehnyt. Seuraavana päivänä sain tietokoneista "lähes kaiken" tietävän lapsenlapsen katsomaan ja mahdollisesti korjaamaan sen.

P2080069.jpg

Työkalujakin löytyi mummon pakista, mutta ei ne taitaneet olla sopivia. Ukilta löytyi sopivampia. Ei siihen rakkineeseen eloa syntynyt, ei sitten mitään. Ei siinä muu auttanut kuin antaa tehtäväksi liikepaikoilla asuville lapsille hommata uusi aparaatti ja jäädä odottelemaan hiihtoloman alkua jolloin saan sen kotiin. Nyt se on valmiiksi asennettuna käyttövalmiina pöydälläni. Opastusta sain hyvin, mutta vika oli vain siinä, kun vanhat aivot eivät meinanneet pysyä mukana. Tärkeimpiä ohjeita halusin paperille, pystyy vähän lunttaamaan kun ei apuvoimia ole mailla eikä halmeilla. Aika hyvin olen sisäistänyt tärkeimmät, mutta on tässä vielä paljon joka vaatisi lähes kädestäpitäen opettamista, mutta en ole vielä puhelimen kanssa ohjeita pyytänyt. En ole niin tärkeänä pitänyt. Minulle sanottiin että saan soittaa koska vaan, apu toimii 24/7, mutta miten kävisi jos soittaisin vaikka klo 3:45. Varmaan ankeeta olisi nousta kesken parhaita unia neuvomaan jossain joutavanpäiväisessä asiassa. Mutta ei ole syytä pelätä sitä sillä siihen aikaan olen minäkin untenmailla mitä mukavampia unia katselemassa. Nyt on vielä harras toive että onnistuisivat saamaan entisestä uusimpia kuvia irti.