Uusi päivä, uudet aatteet, vaikka onkin vanhat vaatteet.

Eipä ole kovinkaan korkealentoista tuo minun runoiluni. Ajattelin, että mitä tuota murehtimaan pettymystään, tuleehan niitä uusia tilaisuuksia ja silloin on vain toivottava parasta, että kurssi toteutuisi.

Vaihdoin sivupohjankin uuteen, hempeään sellaiseen. Heittäydyin vähän hempeä mieliseksi huomisen johdosta. Tulee näet serkut vierailulle ja menemme porukalla teatteri-näytöstä katsomaan "Oton-päivän" kunniaksi. Tällä "Oton-päivällä" on oma tarkoituksensa, jota en nyt tässä käy analysoimaan tarkemmin, sanotaan että se on sisäpiiriin kuuluva juhlapäivä.

Kevät on tullut ryminällä aivan, tulvineen kaikkineen. Saa nähdä tuleeko vielä uudet lumet, kun talven hanget,korkeat nietokset, hävisivät kuin tuhkat tuuleen. Näin ollen paljastui pihamaakin kaikessa karmeudessaan. Aina on lumien lähdettyä maat ja maisematkin niin paljaan ja ankean näköisiä, ennenkuin vihreää nurmea alkaa työntyä maan pinnasta esiin ja puihin puhjeta hiirenkorvia.

Paljon on mielessä mitä pitää pihamaalla taas myllertää, kumpa vain voimat riittäisi mahdollisimman pitkään. Kiviäkin pitää taas hilata tuohon kivikkopenkkiin , kun jäi viimekesänä kesken. Erehdyin taas ostamaan siemenpussejakin muutaman, toivottavasti niille ei käy yhtä ohrasesti kuin edellisinä keväinä.

Mutta jos en nyt painu nukkumaan, niin ohrasesti käy huomiseksi suunnitelluille töillekin, jotka pitäisi suorittaa ennen vieraita ja teatteri reissua.

Hyvää viikonloppua kaikille.