Siinäpä se tämänkin vuoden joulujuhla päivät menivät. Liikettä ja ääntä riitti. Ei tosin volyymit niin voimallisia olleet kuten vuosi sitten, jolloin oli ne lauluvehkeet käytössä.

Nyt on porukka jo vähenemään päin. Viimeiset jouluvieraat lähtevät huomenna. Nyt on hetki hiljaista, pienet tytöt lähtivät käymään tätilässä ja vanhempansa ovat elokuva reissulla. Niinpä mummolla on aikaa hetki istua tietsikalla 'hupajamassa'.

 Tänä-iltana on tiedossa pientä opastusta mummelille tietokoneen saloissa. Koko viikon on tässä pyörinyt niitä asiantuntijoita sillä alalla, ja koneitakin jos jonkin sorttista, mutta joko opettajilla, tai pikemminkin opetettavalla, ei ole ollut joutoaikaa kyseiseen opiskeluun. Katotaan, mitä saadaan tulokseksi.

Eipä tässä muuta kuin aletaan tähyilemään uutta juhlaa, uudenvuoden päivää. Silloin on vuorossa meidän, jo perinteeksi muodostunut (ainakin 3:n vuoden ajalta) uudenvuoden lupausten anto hetki. Isot tytöt (lastenlapsista) tulevat mummolaan, ja puolilta öin avaamme edellisen vuoden kirjekuoren jossa on vuodeksi lupaamamme asiat paperilla. Kirjoitamme uudet lupaukset jotka vannomme toteutuviksi, koska ne ovat ainoastaan itsestämme kiinni. Ei ole muuten onnistunut vielä tähän astiset lupaukset. Toivottavasti jatkossa olemme lujatahtoisempia.

Tässäpä on jo kuvattuna tähyilyä tulevaisuuteen.